Мезинський національний природний парк через призму фотооб'єктива

31 липня в читальній залі Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових відбулося відкриття фотовиставки «Мезинський національний природний парк очима та серцем Віктора Кошмала» відомого чернігівського фотохудожника та фотожурналіста, члена АСЖУ, НСЖУ, НСФХУ.

В експозиції, що діятиме протягом двох місяців, представлено 40 світлин – пейзажів та захопливих миттєвостей, які не лише розкривають красу нашого рідного краю, а й демонструють глядачеві майстерне виконання робіт та величезну любов до природи і життя Віктора Кошмала.

Виставка була організована у співпраці із МНПП. Зокрема, світлини відбирали власне працівниці парку, а на вернісажі гостей заходу зустрічали ароматним чаєм із мезинських лікарських трав.

Помилуватися незрівнянними краєвидами Мезинського НПП, привітати митця із вернісажем, поділитися цікавими історіями про майстра та відмітити важливість висвітлення туристичних принад Чернігівщини завітали Ніна Лемеш (перша заступниця голови Чернігівської обласної ради, заслужений майстер спорту України, триразова учасниця Олімпійських ігор), Тетяна Коржинська (завідувачка філії «Чернігівський обласний центр туризму» КЗ «Організаційно-методичний центр контролю та технагляду закладів культури і туризму» ЧОР), Сергій Леп'явко (доктор історичних наук, професор кафедри історії України НДУ ім. М. Гоголя, заслужений діяч науки і техніки України, провідний науковий співробітник ІАД ім. М. Грушевського НАНУ), Віталій Гольцов (заслужений артист України, директор Чернігівського обласного театру ляльок ім. О. Довженка), Сергій Тарабара (очільник ЧОО НСФХУ) та інші.

Окрасою зустрічі став виступ заслуженого артиста України, режисера, актора Чернігівського обласного Молодіжного театру і давнього друга Бібліотеки Олексія Биша, який прочитав уривок із вистави «Зачарована Десна» (за однойменною кіноповістю Олександра Довженка).

Привітав фотохудожника з відкриттям виставки і директор Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових, голова Чернігівського обласного відділення УБА Юрій Соболь, а Наталія Карбовська, завідувачка відділу документів із ЕТПС наук бібліотеки, провела короткий тематичний перегляд книжкової виставки «Мезинський природний парк – окраса рідної землі» та подякувала працівникам парку за постійну плідну співпрацю.

Начальник науково-дослідного відділу МНПП Юрій Карпенко і заступниця начальника відділу еколого-освітньої роботи та рекреації МНПП Алла Наливайко наголосили на туристичній і науковій складових роботи парку та запросили на гостини. Адже Мезинський національний природний парк – це неймовірне місце сили та незайманої природи, де енергію можна черпати просто з повітря, а естетичною насолодою та незрівнянною красою наповнюєшся аж по вінця.

Також представники МНПП зауважили, що усі охочі можуть долучитися і до благодійної складової виставки, придбавши світлини з даної експозиції. Усі кошти будуть спрямовані на підтримку трьох працівників парку, які зараз знаходяться у війську.

Ведуча заходу, провідна бібліотекарка відділу мистецтв Лариса Поліщук, від імені колективу бібліотеки та усіх поціновувачів прекрасного, що зібралися на вернісажі, подякувала нашим захисникам та захисницям за можливість проводити заходи, побажала Мезинському національному природному парку зберігати й примножувати природні багатства нашого краю, а Віктору Кошмалу – здоров'я і творчого натхнення, аби й надалі зберігати та популяризувати цю красу на своїх світлинах.

Текст – Катя Скрипка, Лариса Поліщук

Фото – Софія Мнівець, Катя Скрипка, Дар'я Міщенко

Головна світлина: фотохудожник Віктор Кошмал

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?